Szemhéjtetoválás

Sminkesként az a szubjektív és őszinte véleményem, hogy a gyógyult szemhéjtetoválás nem lesz olyan, mint amikor ecsetekkel, különféle színű és állagú szemhéjfestékkel sminkeljük ki a szemet. Ennek ellenére fejet kell hajtanom azelőtt, hogy a hölgyeknek már az az „egy csík” a szemhéjukon maga a megváltás! Ráadásul a púderes szemhéjtetoválás a vendégeim kedvence lett, mert azzal a technikával egy árnyaltabb, szaturáltabb, sminkeltebb hatást tudunk elérni. Azoknak a hölgyeknek ajánlott a szemhéjtetoválás, aki nem tud, nem akar, vagy nincs ideje sminkelni. A sminktetoválást leginkább a hétköznapokban fogjuk hordani, így egy intenzív, túlsminkelt hatású, báli sminkre hasonlító tetoválást nem készítek.

A var 5-7 napon belül leesik, és a pigmentált szín csak halványan látható. A végleges színmélységét 5-6 hét múlva éri el.

A tetoválás alatt a kontaktlencse viselése tilos, valamint a műszempillát 3-4 nappal a tetoválás előtt el kell távolíttatni.

Elkészítése 1-3 óra. Tartóssága a technikától függően 2-5 év.

A szemhéjtetoválás fájdalommentes vagy enyhe fájdalommal járhat, ellenben a tapasztalatom az, hogy néhány vendégnél a szem környékén történő tűs kezelés pszichésen lehet kényelmetlen. Ilyenkor mindenkinek a saját arcán bemutatom a szemhéj lefogását – imitálva a tetoválási mozdulatot – amivel minimálisra lehet lecsökkenteni a félelmet, vagy ki is zárjuk. Minden tetoválásnál fontos, hogy a vendég kipihenten és ne éhgyomorra jöjjön, ne igyon kávét, mert ezek fokozzák a fájdalmat, de a szemhéjnál különösen igaz! Aki kávézás után jön, annak ígérem, fájni fog.

Szempillasűrítés

...avagy a „Jé, van szemed?!”

A szempillasűrítés kizárólag a szempilla tövébe történt pigmentációt jelenti, mellyel mélyítjük a tekintetet. A szempilladúsítással olyan hatást érünk el, amivel optikailag meghosszabbítjuk a szempilla hosszúságát és volumenét. Legtöbb szemhéjformára kiváló.

Szemhéjkontúr

– púderesebb, elmosódottabb, vagy élesebb kontúrú, avagy „A csík”

A szemhéjkontúr púderes, finom szélekkel is kérhető, ami egy diszkrétebb változat, de aki a klasszikus eyelinerre esküszik, az is megvalósítható. A vastagabb, éles szélekkel készült, tusvonal tetoválást nem készítek, mert véleményem szerint a mindennapokra ez a fajta tetoválás nem ízléses. Ezt sminkkel érdemes elkészíteni, azokra az alkalmakra, amikor ez indokolt.

Sminkhatású, púderes szemhéjtetoválás

...avagy „Ki vagy sminkelve?”

Sminkeltebb hatás eléréshez több tűvel készült, satírosan árnyalt szemhéjtetoválás hozható létre. Nagyító alatt pixeles, pöttyös felületet láthatunk. Többféle színnel is készülhet, de én kizárólag a fekete és barna árnyalatokat használom. A kék, zöld, lila színeket hagyjuk meg a szemhéjfestékeknek és sminkeléskor alkalmazzuk.

Elsősorban a normál állású (nyitott) szemhéjnál ajánlott ez a szemhéjtetoválás, a kiemelkedő (dülledt) szemformánál kifejezetten javasolt ez a tetoválási technika, mert optikailag tompíthatunk a kidomborodó formán.

A kissé megereszkedő szemhéjnál csak egy kis finom árnyalást készítek (szem külső harmada), mert fontos, hogy ne „fusson túl” a szemhéjkontúr vége a szemformánál.

A lefelé álló szemhéjnál jelentősen lehet „csalni”, ha a szemhéj külső harmada erőteljesebbre, „magasabbra” tetovált.

A púderhatású tetoválásnál a kontúrt töményebben, pigmentáltabban készítem, így ott mindig feketébb hatást kaphatunk. A szaturáltabb, átmenetesebb, púderesebb részeknél ez mindig halványabb lesz, vagyis kissé szürkésebb illetve barnásabb végeredményre számíthatunk.

Galéria

error: Védett tartalom!
Vissza az oldal tetejére