Szemöldöktetoválás

A szemöldöknek érzelemkifejező hatása van, így nem mindegy, mi keretezi az arcunkat, ráadásul fiatalosabb és üdébb a tekintet, ha megfelelő és ideális a szemöldök formája, íve, vastagsága, színe. Nemcsak sminkkel, hanem különféle sminktetoválási technikákkal is képesek vagyunk bármilyen formát, színárnyalatot, tömörséget, áttetszőséget létrehozni, melynek csak a vendég kívánsága és ízlése szabhat gátat, de mégis, ez utóbbi a legfontosabb tényező. Egyénileg változik, hogy a festékanyag mennyire tartósan épül be a bőrbe és milyen lesz a végső színe. A semi-permanent tetoválások előnye, hogy évről évre mind formájában, mind színében változtathatunk a szemöldökünkön, attól függően, hogy éppen mit diktál az aktuális trend, illetve hogyan formálódott az ízlésünk.

A microblading, a púderes és a kombinált szemöldöktetoválás elkészítése is kb. 2,5-3 órát vesz igénybe. Tartóssága: 12-20 hónap, extrém esetben 6-24 hónap.

A korrekciót (1 óra) az első beavatkozás után 5-10 héttel a legideálisabb elvégeztetni, de legeslegkésőbb 3 hónapon belül, hogy megelőzzük az egyenetlen színfakulást és növeljük a tetoválás élettartamát.

Speciális érzéstelenítőknek köszönhetően a szemöldöktetoválás fájdalommentes, vagy csak enyhe fájdalomérzettel jár.

Természetes vagy tökéletes?

Microblading szemöldöktetoválás, ha természetes szemöldököt szeretnél

Microblading egy innovatív eljárás a tetoválások körében. A végeredmény olyannyira természetes, hogy szabad szemmel is nehezen tudjuk megkülönböztetni a vékony, mikrotűkkel a bőrbe tetovált vagy „karcolt” szálakat a saját szálainktól. Természetessége abban rejlik, hogy különböző szálrendezési forma áll rendelkezésre, amit a vendég szemöldökének egyedi szálirányához lehet igazítani, kiegészíteni, dúsítani. Minél vékonyabbak a szálak, annál természetesebb hatású a tetoválás, szinte hiper-realisztikus. Ezen kívül a pigmentek széles választéka segít, hogy a legtermészetesebb színhatást érjük el. Kézi technikával, manuálisan készül a formázás, így a végeredmény elsődlegesen a tetoválást végző személy kézügyességétől, ízlésétől, profizmusától, rutinjától, egyedi formatervezési technikájától és kivitelezésétől függ.

Ezt az eljárást kifejezetten azoknak a hölgyeknek ajánlom, akik ultra természetes hatást szeretnének elérni és ez idáig a tetoválást semmilyen formában nem fogadták el.

Olajos-szeborreás, tág pórusú bőrnél nem a szálas technikát ajánlom első sorban, mert egyrészt szürkülésre van esély, másrészt az olaj-észterben gazdag bőr jobban „megeszi” a pigmentet. A zsíros bőr egyébként nem kizáró ok, mert sokszor szép gyógyulási végeredményt tapasztalok, de tény, hogy a tág pórusokban a faggyútermelés fokozott, így a faggyúzsír nem kedvez a pigmenteknek. A korpás-szeborreás bőrnél a koleszterin-észter gátolja a pigment tökéletes beépülését. Ezen kívül a nagyon erős, vastag és sötét színű szemöldökszőrök esetében sem ez a technika a javallott – főleg, ha egy kerek formából alakítunk ki egy ideális formát – mert az ideális forma elkészítésekor sok a pótolt felület, így az eredeti erős szálak mellett sokkal halványabban hat a bőr alá gyógyult szálacska. Pont a microblading finomsága miatt ez a technika nem alkalmas az intenzív formakitöltésre. Ha a mindennapokban rajzolod a szemöldököd, akkor ezt a technikát kevésnek fogod érezni, ezért a púderes vagy kombináltat ajánlom.

Akiknek satírozott, vagy gépi szálazással készült tetoválása van, annak az átalakítására, megváltoztatására nem javasolt ez az eljárás – kivétel, ha nagyon kikopott a régi pigment.

Microblading tetoválásnál a korrekció alkalmával sötétíteni nem lehet, mert a szálak újrahúzásával a szálacskák vastagodását érjük el, ami jobban el fog terülni a bőrben. Korrekciónál a púderes technikával kiegészíthető a microblading.

Púderes, porhatású

– soft powder/powder/pixeles - szemöldöktetoválás, ha tökéletes szemöldököt szeretnél, mert a tökéletes az elég

A régi satíros tetoválást felváltották a finoman, porszerűen fedő, pixeles hatású, úgynevezett púderes tetoválások. A nano- és mikrotűvel pigmentált szemöldök olyan hatású, mint amikor egy sminkes porral rajzolja meg a szemöldököt. Ennél finomabb megoldás a soft powder, melynél a szemöldökforma szélek is átmenetesen készülnek el. Ilyenkor egyáltalán nincs kontúr, ami miatt kevésbé konkrét illetve látványos, ellenben természetesebb megoldás a púderesnél. Számolni kell azzal, minél finomabban és kevesebb rétegben készül el a tetoválást, annál gyorsabban fog halványodni és kevésbé lesz tartós.

A korábban általam sminkelt vendégeimtől gyakran hallom a felismerést: „Ági, ez olyan, mint amikor az esküvőmre sminkeltél ki és rajzoltad meg a szemöldökömet!” Igen, érdekes, sminkeléskor soha nem érezzük, hogy a „rajzolt” szemöldök mű vagy természetellenes lenne, ezért ne is féljünk tőle.

Azoknak a vendégeknek ajánlom, akik ez idáig is rajzolták a szemöldöküket és már hozzászoktak az erősebb, intenzívebb formához, vagy akiknek a microblading kevésnek bizonyult, vagy akiknek a tökéletes az elég. Akiknek elszíneződött a korábbi tetoválásuk – kékes-szürkés vagy pirosas árnyalatú – a lézeres eltávolítás lehetőségét kizárják, akkor a megfelelő komplementer színekkel javítható, elfedhető. Bár ez esetben soha nem kapunk tökéletes végeredményt, mert többnyire a régi pigment általában tovább marad bent a bőrben, mint az új, mikrotűkkel és púderes technikával készített kisebb szemcséjű pigment.

Kombinált szemöldöktetoválás

Microblading + powder, a végtelen számú variációk tárháza

Lehetőség van a két technika ötvözésére, miszerint többnyire a szemöldök kezdete szálasan készül, a többi része púderesen, vagy a szemöldök teljes területét microblading szálakkal készítem el, és a hiányos illetve belső részeket (szemöldök teste) púderesen töltöm ki, vagy, ahogy a vendég szeretné, mert végtelen a variációk száma.

Ritkásabb szemöldökvégekkel rendelkező vendégeknek ideális a kombinált technika, vagy akinek a microblading ezeken a területeken gyorsabban halványodott. A szemöldökvégeknél a bőr ultravékonysága miatt sekélyebben készül el a microblading tetoválást, így a legtöbb probléma abból adódik, hogy ezeken a részeken gyorsabban halványodnak el a pigmentált szálacskák. Az örök microblading szerelmeseknek is javasolt ez a technika, azzal a különbséggel, hogy ha egy kicsit tömörebb, sűrűbb szemöldök a cél, illetve több helyen hiányos a sajátod, de mégis ragaszkodsz a szálakhoz, akkor különböző színek kombinációjával is lehet befolyásolni a szemöldök végeredményét.

Galéria

error: Védett tartalom!
Vissza az oldal tetejére